Mijn basisideeën…..

Innerlijke vrede en een gezond lichaam
Wij zijn allemaal op zoek naar innerlijke vrede en gezondheid.
Je hebt misschien veel redenen waarom je je leven op dit moment niet kunt veranderen, maar als je NU niet begint met redenen te scheppen waarom je het WEL kunt, zal een verandering altijd een toekomstgedachte blijven.

Genezende kracht en verborgen drijfveren
We hebben allemaal een zelfgenezende kracht in ons die we aan kunnen spreken. Je hebt bij je geboorte alle gereedschappen hiervoor meegekregen, en het is aan jou deze wel of niet te gebruiken.
Je hebt het vermogen gekregen om naar binnen te kijken en alle antwoorden op al je vragen te vinden. Je wordt niet geleefd of geregeerd door verborgen drijfveren. Want alles wat er in je leven plaatsvindt, komt voort uit een bewust of onbewust beeld dat je hebt over jezelf.


Belemmerde factoren
Belemmeringen kunnen zich manifesteren als angst, onrust, onvrede, stress en ziekte. Ze kunnen zich voordoen in het lichaam, het gevoelsleven en het denken. Door bewustwording van onverwerkte ervaringen en het wegnemen van belemmerende factoren, word je gezonder waardoor je ook meer gaat genieten van het leven.

Blokkades
Gevoelige plekken in ons lichaam, die ook blokkades genoemd kunnen worden, zijn veelal een indicatie van vastgehouden emoties. Deze emoties die een natuurlijke expressie van het lichaam zijn, worden over het algemeen onderdrukt als gevolg van conditionering door ouders, familie, school en werk, maar ook door de media. Voor een groot deel is deze conditionering onbewust en beïnvloedt dus ongewild ons doen en laten.

Gedachtevorming en intuïtie
Door ons meer bewust te worden van onze intuïtie en de conditionering die onze gedachtevorming voor een groot deel bepaalt, worden we gezonder, gelukkiger, en liefdevoller.

Voedsel van het Universum
Een ander belangrijk ingrediënt voor innerlijke vrede en gezondheid is Liefde! Deze Liefde hebben wij allen nodig, ze is het voedsel van het Universum. Liefde bestaat overal en is in alles. Wees je er vandaag eens van bewust hoe je dit voedsel, deze Liefde, tot uitdrukking kunt brengen bijvoorbeeld door je ogen, je glimlach, je hart of door een lief gebaar. En dan niet alleen naar een ander, maar vooral ook naar jezelf toe!
Wanneer je meer bewust vanuit je hart leeft, ontdek je hoe krachtig je daardoor bent, wat gezondheid en geluk geeft.


Mijn ervaringen
Over mijn eigen ervaringen met alle bovenstaande onderwerpen heb ik het boek “Ik en kanker”, ‘Genezen op eigen kracht’ geschreven. Dit boek kan een leidraad voor velen zijn, die net als ik gezond en gelukkig willen leven. Door de kracht te vinden in mezelf, heb ik mezelf kunnen genezen van borstkanker zonder medisch ingrijpen of medicijnen. Uiteraard zijn er altijd nog wel situaties in mijn leven die opgelost moeten worden, maar deze zijn niet zwaar of duister meer, omdat ik weet dat wij onze eigen ervaringen scheppen door gedachtevorming en conditioneringen. Maar omdat ik geleerd heb hiermee bewuster om te gaan in het NU, heb ik meer innerlijke vrede gekregen, ben ik gezonder geworden en voel ik me gelukkiger.

 


We kunnen allemaal onze eigen hemel op aarde in het NU ervaren.